O m q ın sorusu

Moderatör: Live For Speed

O m q ın sorusu

Mesajgönderen lyigitl » 08 Eyl 2011 21:39

o m q bana virajları 135 le dönüyorum ama 2 bölümü 53 e indiremiyorum nasıl 53 e iniyosunuz diye bir soru sormuştu bence başkalarınada yardımcı olacak bi cevabı var bir çeşit taktik :-* - önemli olan hız değil virajlara girişler örneğin siz geç fren yapıp yani viraja çok yakın bir noktada fren yaprak girdiğinizde araba % 90 kayarak ve zorlanarak döner buda zaman kaybettirir aynı zamanda lastiklerinizi aşındırır yani önemli olan daha erken frenleyip arabayı döneceğiniz vitese getirdikten sonra gazı bırakarak hız gereğinden çok düşüyosa gaz verip bırakarak arabanın virajı sorunsuz alacağı kesinleştikten sonra gaza yüklenerek daha iyi zaman ve az lastik aşındırarak dönebilirsin ayrıca bazı virajlarda belli noktaları kullanarak araca hız kazandıra bilirsiniz(S) viraj çıkışında bantlardan geçmek gibi daha net anlaya bilmek için iyi sonuç elde edenleri izlerseniz daha net anlarsınız diye düşünüyorum yazıyla anlatılması zor bir konu inş anlata bilmişimdir ayrıca 4 tuşuyla apexi açıp aşağı yukarı virajlara girceğiniz yerleri kestire bilirsiniz. :)
lyigitl

Kullanıcı avatarı
Üye
Üye

Re: O m q ın sorusu

Mesajgönderen Samet0134 » 09 Eyl 2011 18:09

Teşekkür ederim.Güzel işime yarıyor.Bunu öğrenmem iyi oldu , fakat zaten 4 rakamındaki cizgiye göre sürüyordum arabayı :) Ama daha iyisini yapabilirim gibime geliyor.
Samet0134

Kullanıcı avatarı
Üye
Üye

Mesajgönderen talhadogdu » 09 Eyl 2011 20:01

1-Öncelikle her zaman dediğim gibi manuel vites sürmeye çalışın. Bu sayede özellikle ilk splitte 40 salise belkide daha bile fazlasını kazanabilirsiniz -şahsen bende durum böyle :)-

2-Freni zamanında kullanmak lazım, ha ben demiyorumki erken fren yapın, sadece gereken yerde yapın ve virajları en dıştan en içe doğru -yanında araç yoksa- dönün.

3-Araç savuruyorsa veya virajın dışına doğru patinaj çekiyorsa gaza biraz daha az basın veya duruma göre gazdan tamamen çekin ki lastikleriniz çok aşınmasın ve dışarıya doğru çıkmayın. Ayrıca belirteyim, eğer araç ilk virajda döneceğiniz yöne doğru hafiften patinaj çekiyorsa aracın hızını kesmeden çok küçük kontra ile toplarsanız gayet güzel olur :)

4-Uygun yakıt alın, XFG-XRG gibi araçlarda yolcu almayın.

5-Eğer sizi geçmekte olan veya yakın taciz eden rakibiniz varsa;

a)Düzlükte sizin rüzgarınızı kullanamasın diye asla ani hareketler yapmayın, ani hareket demek aracınızın hızının düşmesi demek. Olabildiğince yumuşak bir şekilde sağa-sola kontrollü bir şekilde kaçın.

b)Virajlarda elinizden geldiğince içten girmeye çalışın yani rakibinizi dıştan dönmek zorunda bırakın. Böyle olunca hem rakibinizin lastikleri aşınacak, hemde acemi oyuncuların viraja çok hızlı girip üstünüze yığılması durumunu önlemiş olursunuz. Belirteyim, içten girip sizde rakibinizin üstüne çıkmayın, sonra kulağınızı çok çınlatırlar. :D Rakibinize de bir, bir buçuk şeritlik boşluk bırakın.

c)Rakibiniz size karşı hamle yapmışsa, öncelikle b maddesini uygulayıp asla geç fren yapmayın, geç fren demek önden savrulmak, dışa taşmak ve hız kaybetmek demek. Bu hareketi yaparsanız zaten rakibinize yol vermiş gibi birşey yapmış oluyorsunuz. :)

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, bu arada belirteyim, eğer arkanızdaki rakibinizi ciddi anlamda yavaşlatıyorsanız lütfen yol verin. Sonuçta bu oyunda her iki tarafında zevk alması lazım değil mi :)
talhadogdu

Kullanıcı avatarı
Üye
Üye

Mesajgönderen Samet0134 » 09 Eyl 2011 21:47

Tmm . Herşeyi yapıcam ve manuel sürücem.de herşerden önce BFS park Sw'miz acılırsa hepsini uygulayacam :)
Samet0134

Kullanıcı avatarı
Üye
Üye

Mesajgönderen lyigitl » 09 Eyl 2011 22:31

sanırım kurallar-eğitim bölümüne taşınması gereken bir konu oldu bu :)
lyigitl

Kullanıcı avatarı
Üye
Üye

Mesajgönderen Avorkin » 10 Eyl 2011 08:37

Benimde eklemek ve düzeltmek istediğim bir kaç madde var :)

Öncelikle 4 tuşuna bastığımızda çıkan çizgi yarış hattıdır. Bu çizgiyi takip ederek aracınızı kullanmanız, pistin tüm alanı kullanılarak daha düz ve daha hızlı dönüşler ile lastiklerin yol tutuş kabiliyetleri aşılmadan kullanılabilmesini sağlar.

Apeks ise sadece bir noktadır. Yarış pistinde en iyi zamanlara imza atabilmek için en kısa zamanın yapılmaya çalışılması sırasında, viraj dönülürken izlenecek olan çizginin virajın en içinde kalan ve aracın kendini viraj dışına bırakmadan önce görmesi gereken son noktasıdır.

Bu noktaya gelmeden önce yolun en düz olan kısmında frenaj bitirilmiş olmalıdır. Ayrıca apeks noktasından geçerken araca gaz veriyor olunmalı, pistin ve yolun durumuna, ayrıca o virajdan sonraki kısıma göre gaza yüklenmek gerekir.

Yarışlarda önemli olan viraja hızlı girilmesi değil, viraja uygun hızda girip en yüksek hızda çıkmaktır. Zaten apeks noktasının amacı da budur.

Yarış hattı ve apeks noktası hakkında detaylı anlatım için tıklayın

İkinci bir konu ise eğer arkanızdaki araç sizden hızlı ise sadece mavi bayrak sallanırken, yani size tur bindiriyorsa yol verin. Eğer arkamdaki benden hızlı diye yol veriyim düşüncesinde olacaksanız yarışmanın da pek bir mantığı kalmaz zaten.. Hızınız arkadaki araca göre düşük olabilir fakat önemli olan doğru yarış hattında kalarak iyi bir savunma yapabilmenizdir. Böylece sizi geçmek isteyen araç yarış hattı dışından geçiş denemeleri yapacağı için geç frenaj, geniş açıyla dönme gibi zorlayıcı ve pilotaj yeteneğini ortaya çıkarıcı pozisyonlara girer. İşte gerçek anlamda çekişme ve rekabet yani yarış da bu noktada başlar.. Bu pozisyonların yaşanması kadar izlenmesi bile yarıştan keyif alınmasını sağlar.

Formula 1 ile ilgilenen arkadaşlar bu anlatımdan sonra "trulli train" terimini hatırlayacaklardır :D
Ayrıca bkz. örnek video (50. saniyeden sonra Jarno Trulli ve arkasında oluşan trafiği görebilirsiniz )
racing is a state of mind.
Avorkin

Kullanıcı avatarı
Live For Speed
Live For Speed

Dön Kurallar & Eğitim

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir